Bestuurswisseling

Bestuurswisseling

Op 12 mei 2022 heeft een gedeeltelijke wisseling van het bestuur van het Hugo de Vries fonds plaatsgevonden. De voorzitter prof. Henry Hooghiemstra en de secretaris dr. Gerard Oostermeijer hebben besloten om een stap opzij te zetten en zijn opgevolgd door respectievelijk prof. Harro Bouwmeester en dr. Patrick Meirmans. De bestuurswisseling werd bekrachtigd in het Hugo de Vriespark in Abcoude, de bakermat van het vermogen van het fonds

De vertrekkende en aantredende bestuursleden in het Hugo de Vriespark. Van links naar rechts: Gerard Oostermeijer, Harro Bouwmeester, Patrick Meirmans, Henry Hooghiemstra

Het fonds is beide oud-bestuurders zeer dankbaar voor hun jarenlange inzet voor het bevorderen van de botanie.

Henry Hooghiemstra heeft het fonds gedurende 30 (!) jaar met veel enthousiasme geleid. Onder zijn voorzitterschap is onder andere het Hugo de Vries Symposium ter gelegenheid van de 150e geboortedag van onze naamgever georganiseerd en is samen met de Koninklijke Nederlandse Botanische Vereniging de Hugo de Vries prijs ingesteld.

Gerard Oostermeijer is secretaris van het fonds geweest sinds 2013. Zijn enorme kennis van de botanie is zeer waardevol geweest voor het beoordelen van de subsidieaanvragen en met zijn grote netwerk in de sector heeft hij veel bijgedragen aan de naamsbekendheid van het fonds.

Het Hugo de Vriesfonds is zeer verheugd dat Harro Bouwmeester en Patrick Meirmans bereid zijn gevonden om als nieuwe bestuursleden het stokje over te nemen van hun voorgangers. Beiden zijn verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en hebben een achtergrond in de biologie. Ze zijn met veel enthousiasme begonnen aan hun werkzaamheden voor het fonds. Wij wensen ze veel succes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.